Čokoláda a nugát
K výrobě svých produkrů používám výhradně čokoládu, kakao, kakaové boby a kakaové máslo od firmy ICAM, stejně jako nugát, který je vyroben z piemontských oříšků.
Kakaové boby, které využívá k výrobě čokolády italská rodinná čokoládovna ICAM S.p.A. pochází od partnerských pěstitelů. Fermentace a sušení podpořené díky centrům pro prvotní zpracování v místě sklizně, striktní kontrola kvality ihned po sklizni, po převozu a během výrobního procesu dle nejmodernějších technologií ruku v ruce s mnohaletou tradicí. To jsou principy díky kterým dosahuje čokoláda Icam/Agostoni špičkové světové úrovně.
Rodinná společnost ICAM spa (vznik r. 1946) jako jedna z mála světových producentů čokolády kontroluje a pečlivě sleduje kompletní pěstitelský a výrobní proces. Úzce spolupracuje s lokálními pěstiteli kakaa a dohlíží na kvalitu kakaových bobů tak, aby v následném procesu výroby mohla produkovat tu nejkvalitnější čokoládu. Nejmodernější technologie užité při zpracování kakaových bobů jsou zárukou výjímečné kvality a rozmanitosti chutí.
Vejce
Kvalitní vejce jsou pro cukráře jednou z nejdůležitějších surovin, protože od kvality vajec se odvíjí nadýchanost, vůně i struktura veškerých těst a dortových korpusů. Používám vejce z rodinné farmy Václava Matouška, kde jsou slepice krmeny pouze kvalitní stravou a mají vhodný životní prostor.
Spotřebiče
Chtěla bych tímto poděkovat společnosti Whirpool, která mi poskytla velkou část vybavení výrobny. Spotřebiče mají běžné parametry domácích potřeb, ale splňují vyšší nároky profesionální výroby. Důležitá je vysoká energetická třída všech spotřebičů a současně stabilní výkonnost. www.whirlpool.cz
Stolní stroje jsem vybrala od firmy Kitchen Aid a Bamix.